Spa-hieronnat Katin Kauneuskulmassa

Katin Kauneuskulman hieronta on kokonaisvaltainen hierontaelämys. Hieronta suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Hierontaan sisältyy myös pään ja kasvojen käsittely. Hoidossa käytetään kylmäpuristettuja luonnonöljyjä ja aromaattisia öljyjä. Hoidossa käytetään tarvittaessa tukena laseria akuuttien ja kroonistuneiden ongelmien hoitoon. Laser nopeuttaa paranemista ja helpottaa kipua.

Miksi tarvitsemme hierontaa?

Nykyaikana ihmisen luonnollinen liikkuminen on häiriintynyt. Moni joutuu työskentelemään pitkiä päiviä huonoissa työasennoissa ja tekemään yksitoikkoisia liikkeitä (esimerkiksi päätetyöntekijät).

Lihakset ja nivelet eivät saa tarvitsemaansa rasitusta ja liikettä. Kun lihaksella ei ole mahdollisuutta suorittaa omaa tehtäväänsä kunnolla, kompensoi ihminen sen jollain toisella liikkeellä, ja pikku hiljaa ihmisen koko liikemalli muuttuu.

Käyttämättömät lihakset lyhentyvät ja niiden elastisuus vähenee. Vaarana on pienten revähtymien syntyminen lihaksessa. Virheellinen lihaskuormitus aikaansaa kuormitusta vain osalle nivelten pintoja, jolloin riskinä on myös kulumien syntyminen.

Yleensä osa lihaksista on liian kireinä ja osa löystynyt liikaa. Kireät lihakset tarvitsevat venytystä ja elastisuuden lisäämistä ja liian heikot lihakset vahvistusta. Tavoitteena on saada lihastasapaino rangan molemmille puolille.

Hierontaa voidaan käyttää mm. rentouttavana, tai aktivoivana ja elvyttävänä hoitona. Hieronnalla vaikutetaan lihaksiin. Tavoitteena on lisätä kudosten elastisuutta ja hoitaa sekä ennaltaehkäistä kiinnikkeiden syntymistä.

Hieronta lisää verenkiertoa. Kudosten ravinnonsaanti paranee ja kuona-aineiden poisto tehostuu. Hieronnalla voidaan aktivoida lymfanestekiertoa.

Kun lihas joutuu olemaan pitkään supistuneessa tilassa, happamuus sen alueella lisääntyy. Liikahappoisuuden vaikutuksesta hermokipupäätteet ärtyvät ja aiheuttavat kivun tunteen. Lisääntyneen happamuuden vuoksi alueelle kerääntyy nestettä ja ympärillä olevat kudokset joutuvat ahtaalle, mikä myös osaltaan aiheuttaa kipua.

Hieronnalla saadaan nesteturvotusta vähenemään ja happamuus poistuu. Kipuhermopäätteiden ärsyyntyneisyys lievenee ja kipu vähenee. Lihas pääsee rentoutumaan lepoasentoonsa.

Milloin hierontaa ei anneta

Akuutit traumat (murtumat, revähdykset jne.) ovat hieronnan vasta-aiheita. Myöskään tulehduksen aikana ei hierontaa anneta. Hieronta voi aiheuttaa tulehduksen leviämisen. Syöpäkasvaimet ovat hieronnan vasta-aihe. Hieronta voi edistää etäpesäkkeiden syntyä. Jos asiakkaan imurauhaset ovat suurentuneet, olisi hänen hyvä käydä ensin tutkituttamassa itsensä lääkärissä. Laskimotukokset ja suuret suonikohjualueet ovat hieronnan vasta-aiheita.

Hieronta yhdistäen kuumia kiviä

Kivihieronnassa yhdistyy tehokas hieronta ja lämpimien kivien rentouttava vaikutus. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin ja kovettumiin. Lämmön ja hieronnan yhteisvaikutuksena veri- ja imunestekierto lisääntyvät, kuona-aineiden siirtyminen soluista verenkiertoon tehostuu ja hermosto rauhoittuu. Ihanteellinen hoitomuoto syvärentoutusta hakevalle asiakkaalle.

Vyöhykehieronta

Vyöhykehieronnassa yhdistyy klassinen hieronta ja kehon vyöhykepisteiden käsittely. Hoidon avulla voidaan muun muassa vilkastuttaa aineenvaihduntaa, rentouttaa lihasjännityksiä sekä parantaa immuunipuolustusta. Vyöhykepisteiden käisttelyllä on hoidettu hyvin tuloksin esimerkiksi unettomuutta, migreeniä, stressiä, koliikkia, kuukautis- ja vaihdevuosiongelmia sekä tuki- ja liikuntaelinongelmia.