Ayurvedahoidot

Intialainen perinnelääketiede, ayurveda, pohjautuu tuhansia vuosia vanhaan tietouteen. Ayurveda merkitsee tietoa (Veda) elämästä (Ayus). Ayurvedassa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Hoitojen tavoitteena on kehon ja mielen harmoninen tasapaino ja pitkä, terve elämä. Tasapainoinen keho ei sairastu. Ayurvedaan kuuluu kaikki elämän osa-alueet, kuten ravinto, liikunta, meditaatio, jooga, hieronta ja muut hoidot.

Intialainen koko kehon perinnehieronta

Ayurvedinen hieronta on perinteinen intialainen koko kehon öljyhieronta. Se rentouttaa ja uudistaa kehoa ja mieltä. Hieronnan liikkeet parantavat verenkiertoa ja venyttävät lihaksia ja niveliä. Hoito poistaa kehosta kuona-aineita ja vaikuttaa lymfakiertoon, hengitykseen ja hermostoon. Se lisää henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Hieronnalla vaikutetaan energiaratoihin, nadeihin. Ayurvedan mukaan sairaus on tukos energiaradassa. Hoidon avulla saadaan elämän energia Prana virtaamaan vapaasti. Prana liikkuu nadien kautta. Hieronnnan lisäksi kehosta voidaan käsitellään ns. energiapisteitä, marmapisteitä, joissa sijaitsee elämän voimat. Marmapisteet ovat nadien päätepisteitä. Marmojen avulla lisätään energiaa.

Hieronnassa käytetään lämmitettyjä Frantsilan ayurvedisia kylmäpuristettuja luomuyrttiöljyjä. öljyt auttavat poistamaaan kehosta kuona-aineita ja myrkkyjä ja vahvistavat ja uudistavat kehoa. Jos tiedät oman tyyppisi, voidaan hoidossa käyttää tyyppisi mukaista öljyä. Muuten käytetään ns. ayurvedista yleisöljyä, joka sopii kaikille doshille.

Ayur Balance

Ayur Balance-hieronta on stressiä lievittävä ja rentouttava, mutta samalla syvällisesti lihasjännityksiä poistava koko kehon hierontahoito. Hoito on alunperin tehty sotureita varten vahvistamaan lihaksistoa ja auttamaan kehoa palautumaan. Hoito sopii henkilöille, jotka haluavat tehokasta lihaskäsittelyä. Hoidossa käsitellään lihaksia monipuolisilla otteilla muun muassa kyynärpäitä käyttäen.

Intialainen jalkahieronta (Padabhyanga)

Ayurvedinen jalkarefleksologia perustuu perinteiseen intialaiseen jalkahierontatyöskentelyyn. Ayurvedisessä perinteessä onkin jalkahieronnalla hyvin erityinen asema.

Hoito muodostuu erilaisista jalkaterän hankaus, sively ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös jalkaterän marmapisteitä. Marmapisteet ovat Pranan, elämänenergian energiakeskuksia.

Ayurvedassa käytetään toisinaan hoidoissa avuksi metalleja. Padabhyangassa jalkaterää käsitellään Kasamaljalla, joka mm. rauhoittaa ja helpottaa myrkkyjen poistumista kehosta.

Hoidossa käytetään seesamiöljyä, joka tasapainoittaa kaikkia doshia.

Hoidon alussa on jalkakylpy, jossa on eukalyptusöljyä puhdistamaan ja raikastamaan jalat.

Hoidon vaikutuksia:

Hoidon vasta-aiheet:

Ayurvedinen joogahieronta

Ayurvedinen joogahieronta on yhdistelmä öljyhierontaa ja tehokkaita joogavenytyksiä. Hoito lämmittää lihaksistoa, tehostaa verenkiertoa ja lymfakiertoa, sekä lisää kehon liikkuvuutta ja joustavuutta. Hoito tehdään lattialla futonpatjalla.